Merchandise

Värdeökning

Merchandise – den sista av våra kategorier inom produktmedia. Kanske har du nån gammal band-tshirt hemma från en konsert eller en fotbollshalsduk med ditt favoritlag? Detta är typexempel på merchandise. Merchandise är nämligen produkter eller tjänster som använder sig av varumärken eller fiktiva personer i kommersiellt syfte. Det fantastiska med merchandise är att varumärket i sig förhöjer värdet på slutprodukten. Kunden är alltså villig att betala MER för produkten om den är märkt med din logotyp.

Gemenskap

Detta är också en av fördelarna med merchandise, att det ger mervärde till kunden att få ta del av ditt varumärke. Samtidigt bidrar det till att bygga ett community kring varumärket. Tänk t.ex. gemenskapen på en fotbollsmatch när alla har på sig merch i favoritlagets färger. En ytterligare bonus är att det på samma gång skapar möjlighet för extra intäkter för företaget när de kan använda sitt varumärke för att skapa attraktiva produkter och tjänster för sina kunder, d.v.s. via försäljningen av merchandise.

Attraktivt

Men, för att kunna jobba lönsamt med merchandise krävs att du har ett attraktivt varumärke. För att kunder ska vilja köpa produkter med din logga på behöver du alltså redan ha stärkt ditt varumärke eller skapat en hype kring ditt brand, så att det finns en efterfrågan för dina produkter. Det går även att bygga ditt varumärke med hjälp av merchandise, men ofta behövs det en kombination med annan marknadsföring för att detta ska ta fart. Har du ett tillräckligt attraktivt varumärke för att sälja merch? Kontakta oss!

IDé TILL PRODUKT

MÖTE

Första steget är att träffas och sätta upp lite pelare för vårt samarbete framåt. Vi ser till att vi vet åt vilket håll vi ska och vilka förväntningar som finns. Ett tips är att ha tittat på vår THREEPOINT längre ner på sidan innan mötet.

IDé & DESIGN

Nu kommer vi till det roliga, att tillsammans komma fram till idé och design. Här kan vi vara olika mycket drivande beroende på hur klar bild ni har av vad ni vill skapa. Kanske är ni på det klara med vad ni vill ha och då kommer vi bara med vår input utifrån vår erfarenhet, eller så vill ni använda oss som bollplank och vi blir då mer delaktiga även i framtagning av idé och koncept. Oavsett har vi erfarenheten och kontakterna som krävs.

FEEDBACK

Utifrån vad vi kommit överens om i idé-fasen tar vi fram ett förslag som vi lämnar över till er. Ni har då chansen att lämna era synpunkter på förslaget och vi har en dialog om möjligheter att justera och anpassa. Beroende på upplägg kan vi ha flera rundor med förslag och feedback, men hur detta arbete ser ut är en av sakerna vi har kommit överens om i vårt första möte.

TIDPLAN

När vi kommit överens om design och skiss är det dags att titta på framtagning, paketering och leverans av er produkt. Vi sätter upp en tidplan med olika milstolpar för er produkt.

LEVERANS

Hurra, er produkt är färdig och ni kan njuta av er produkt från oss på SIXPOINT.

SIXPOINT SOLUTION - STEP BY STEP

DESIGN

Vi tar fram en produkt tillsammans, så som ni vill ha den. Kanske har ni en tydlig bild av vad ni behöver, eller så vet ni inte alls. Oavsett vad som stämmer in på er så löser vi det ihop.

PAKETERING

När produkten är designad är det dags för paketering. Även här kan vi titta på olika lösningar tillsammans för att hitta en lösning som passar er.

LAGERhållning

Paketerad och klar behöver vår produkt nånstans att bo. Här har vi möjlighet att agera som en tredjepartslogistiker för att spara utrymme åt er och göra leveransen så smidig  för er som möjligt. Detta kan vara extra bra när det rör sig om flera produkter över en längre tid.

WEBSHOP

Om vi kommit fram till en lösning där vi kan agera mellanlager behöver vi ett system där ni kan beställa de produkter ni behöver, när ni behöver dem. Då sätter vi upp en snygg webshop som är unik för er och era anställda så ni enkelt kan lägga ordrar när behovet dyker upp.

HANTERING

Efter ni har lagt ordern i webshoppen kommer den fram till oss och vi plockar ihop era varor och ser till att de skickas så snart som möjligt.

LEVERANS

Nu är det inte långt kvar! Era varor hämtas av transportören som ser till att de levereras till er snabbt och säkert.

VOILA

Paketet är framme och det är bara att njuta av era nya, snygga produkter från oss på SIXPOINT.