Textiltryck #5: Sammanfattning!

kläder efter väd... egenskap

Nu är vi framme på femte och sista delen av vår miniserie om textiltryck. Nu tittar vi i backspegeln på det vi lärt oss och sammanfattar det viktigaste. Första delen handlade om de vanligaste materialen, bomull och polyester. Här kan man välja textil beroende på vilka egenskaper man är ute efter i sitt plagg. Materialet kommer även spela roll för vilken tryckteknik som passar bäst.

Screen och transfer

Tryckteknik var just det vi tittade på i nästa del, nämligen screentryck och transfertryck. Vi djupdök till och med lite extra i transfertekniken. Trycktekniken väljer vi baserat på en rad olika faktorer, och förutom typ av material så spelar även tryckets färger in i detta beslut.

färgval

Färgen på trycket delas oftast in i hur många olika tryckfärger som används, samt om det är ett mer avancerat tryck såsom foto eller gradient.

sammanfattning

Övriga parametrar som vi inte gått in på tidigare som också påverkar hur vi väljer att producera ditt tryck är bl.a. kvalitet och hållbarhet på trycket. Är det en vanlig t-shirt som ska användas till vardags eller handlar det om ett par arbetsbyxor som ska tvättas i ett högt gradantal? Även leveranstiden spelar in i beslutet. Behöver du ett snabbt tryck kan detta påverka vilka alternativ som finns tillgängliga, medan vi kan se över andra alternativ om du har längre ledtid. Hur många exemplar av ditt tryck som ska printas kan också påverka. Handlar det om samma logotyp till hela företaget eller vill du specialbeställa en tröja med ditt namn på? Här finns t.ex. lägsta orderkvantitet att ta hänsyn till.

Det finns alltså mycket att ha med i beräkningen när vi tar fram en produkt till dig. Det är en av anledningarna till att vi tycker att vårt jobb är så roligt! Med vår långa erfarenhet i branschen har vi god kunskap om olika alternativ och hur vi bäst ska anpassa lösningen efter dina behov. Hör av dig så berättar vi mer!

IDé TILL PRODUKT

MÖTE

Första steget är att träffas och sätta upp lite pelare för vårt samarbete framåt. Vi ser till att vi vet åt vilket håll vi ska och vilka förväntningar som finns. Ett tips är att ha tittat på vår THREEPOINT längre ner på sidan innan mötet.

IDé & DESIGN

Nu kommer vi till det roliga, att tillsammans komma fram till idé och design. Här kan vi vara olika mycket drivande beroende på hur klar bild ni har av vad ni vill skapa. Kanske är ni på det klara med vad ni vill ha och då kommer vi bara med vår input utifrån vår erfarenhet, eller så vill ni använda oss som bollplank och vi blir då mer delaktiga även i framtagning av idé och koncept. Oavsett har vi erfarenheten och kontakterna som krävs.

FEEDBACK

Utifrån vad vi kommit överens om i idé-fasen tar vi fram ett förslag som vi lämnar över till er. Ni har då chansen att lämna era synpunkter på förslaget och vi har en dialog om möjligheter att justera och anpassa. Beroende på upplägg kan vi ha flera rundor med förslag och feedback, men hur detta arbete ser ut är en av sakerna vi har kommit överens om i vårt första möte.

TIDPLAN

När vi kommit överens om design och skiss är det dags att titta på framtagning, paketering och leverans av er produkt. Vi sätter upp en tidplan med olika milstolpar för er produkt.

LEVERANS

Hurra, er produkt är färdig och ni kan njuta av er produkt från oss på SIXPOINT.

SIXPOINT SOLUTION - STEP BY STEP

DESIGN

Vi tar fram en produkt tillsammans, så som ni vill ha den. Kanske har ni en tydlig bild av vad ni behöver, eller så vet ni inte alls. Oavsett vad som stämmer in på er så löser vi det ihop.

PAKETERING

När produkten är designad är det dags för paketering. Även här kan vi titta på olika lösningar tillsammans för att hitta en lösning som passar er.

LAGERhållning

Paketerad och klar behöver vår produkt nånstans att bo. Här har vi möjlighet att agera som en tredjepartslogistiker för att spara utrymme åt er och göra leveransen så smidig  för er som möjligt. Detta kan vara extra bra när det rör sig om flera produkter över en längre tid.

WEBSHOP

Om vi kommit fram till en lösning där vi kan agera mellanlager behöver vi ett system där ni kan beställa de produkter ni behöver, när ni behöver dem. Då sätter vi upp en snygg webshop som är unik för er och era anställda så ni enkelt kan lägga ordrar när behovet dyker upp.

HANTERING

Efter ni har lagt ordern i webshoppen kommer den fram till oss och vi plockar ihop era varor och ser till att de skickas så snart som möjligt.

LEVERANS

Nu är det inte långt kvar! Era varor hämtas av transportören som ser till att de levereras till er snabbt och säkert.

VOILA

Paketet är framme och det är bara att njuta av era nya, snygga produkter från oss på SIXPOINT.