Vad är en vektor?

Vektori-vad?

Om du beställer något av oss så kommer antagligen den första frågan bli – Har du en vektoriserad logga du kan skicka över? Vad betyder nu det här, vektoriserad? Jo, det beskriver hur bilden eller logotypen är uppbyggd. En vanlig bild är oftast uppbyggd av pixlar, vilket betyder att den är skapad från ett rutnät med olika block. Nackdelen med denna typ av bild är att den inte är skalbar, utan om man förstorar upp den över en viss gräns ser den oskarp ut – eller pixlig.

Om bilden istället är uppbyggd av vektorgrafik, kan bilden skalas upp och ner utan att bli pixlig. Detta är för att vektorgrafik består av punkter och linjer som tillsammans skapar former. Då behåller bilden sin skärpa oavsett skala. Vi gillar alltså vektorer, för då kan vi skapa snygga, skarpa print på dina produkter.

Filtyp

Nu vet vi VAD en vektoriserad bild är, men HUR vet du om din logotyp-fil är sparad i ett vektorformat? Lättast är att titta på filtypen. Vanliga filtyper för vektorer är .ai, .eps och .svg. Det finns flera möjliga filtyper, men dessa är de vanligaste. Om din fil är i .png eller .jpeg är det inte vektor.

Har du bara din logotyp i .jpeg? Är allt kört nu då? Bara att lägga ner företaget och gå hem? Nej, såklart. Vi på SIXPOINT kan erbjuda hjälp att vektorisera din logotyp så att du kan fortsätta använda den till olika tryck och prints!

IDé TILL PRODUKT

MÖTE

Första steget är att träffas och sätta upp lite pelare för vårt samarbete framåt. Vi ser till att vi vet åt vilket håll vi ska och vilka förväntningar som finns. Ett tips är att ha tittat på vår THREEPOINT längre ner på sidan innan mötet.

IDé & DESIGN

Nu kommer vi till det roliga, att tillsammans komma fram till idé och design. Här kan vi vara olika mycket drivande beroende på hur klar bild ni har av vad ni vill skapa. Kanske är ni på det klara med vad ni vill ha och då kommer vi bara med vår input utifrån vår erfarenhet, eller så vill ni använda oss som bollplank och vi blir då mer delaktiga även i framtagning av idé och koncept. Oavsett har vi erfarenheten och kontakterna som krävs.

FEEDBACK

Utifrån vad vi kommit överens om i idé-fasen tar vi fram ett förslag som vi lämnar över till er. Ni har då chansen att lämna era synpunkter på förslaget och vi har en dialog om möjligheter att justera och anpassa. Beroende på upplägg kan vi ha flera rundor med förslag och feedback, men hur detta arbete ser ut är en av sakerna vi har kommit överens om i vårt första möte.

TIDPLAN

När vi kommit överens om design och skiss är det dags att titta på framtagning, paketering och leverans av er produkt. Vi sätter upp en tidplan med olika milstolpar för er produkt.

LEVERANS

Hurra, er produkt är färdig och ni kan njuta av er produkt från oss på SIXPOINT.

SIXPOINT SOLUTION - STEP BY STEP

DESIGN

Vi tar fram en produkt tillsammans, så som ni vill ha den. Kanske har ni en tydlig bild av vad ni behöver, eller så vet ni inte alls. Oavsett vad som stämmer in på er så löser vi det ihop.

PAKETERING

När produkten är designad är det dags för paketering. Även här kan vi titta på olika lösningar tillsammans för att hitta en lösning som passar er.

LAGERhållning

Paketerad och klar behöver vår produkt nånstans att bo. Här har vi möjlighet att agera som en tredjepartslogistiker för att spara utrymme åt er och göra leveransen så smidig  för er som möjligt. Detta kan vara extra bra när det rör sig om flera produkter över en längre tid.

WEBSHOP

Om vi kommit fram till en lösning där vi kan agera mellanlager behöver vi ett system där ni kan beställa de produkter ni behöver, när ni behöver dem. Då sätter vi upp en snygg webshop som är unik för er och era anställda så ni enkelt kan lägga ordrar när behovet dyker upp.

HANTERING

Efter ni har lagt ordern i webshoppen kommer den fram till oss och vi plockar ihop era varor och ser till att de skickas så snart som möjligt.

LEVERANS

Nu är det inte långt kvar! Era varor hämtas av transportören som ser till att de levereras till er snabbt och säkert.

VOILA

Paketet är framme och det är bara att njuta av era nya, snygga produkter från oss på SIXPOINT.